Kayıt Ol

Instagram Mavi Tik Aboneliği Nedir ve Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik Aboneliği Nedir ve Nasıl Alınır?

Instagram Mavi Tik Aboneliği Nedir ve Nasıl Alınır?

Instagram mavi tık aboneliği, Instagram hesaplarının resmi olarak doğrulandığını gösteren bir işarettir. Bu işaret, bir hesabın Instagram tarafından doğrulandığı ve güvenilir olduğu anlamına gelir. Instagram mavi tık aboneliği, işletmeler, ünlüler ve kamu figürleri gibi tanınmış kişiler için ayrıca önemli.

Mavi tık aboneliği, Instagram hesabınızın daha güvenilir ve daha prestijli görünmesini sağlar. Bu işaret aynı zamanda takipçilerinizin ve potansiyel takipçilerinizin hesabınızın gerçek olduğunu anlamalarına yardımcı olur. Ayrıca, mavi tık aboneliği, hesabınızın Instagram aramalarında daha görünür olmasını sağlar.

Instagram Mavi Tik Aboneliği Nasıl Alınır?

Instagram mavi tık aboneliği almak için öncelikle hesabınızın doğrulanabilir olduğundan emin olun. Doğrulanabilir hesaplar genellikle şirketler, medya kuruluşları, ünlüler ve kamu figürleri tarafından kullanılır. Mavi Tik aboneliği almak için 2 farklı yöntem vardır. Bunlar ücretli ve ücretsiz olarak iki farklı yöntemden oluşur.

Mavi Tik Aboneliği Almak İçin Aşağıdaki Adımları İzleyebilirsiniz:

  1. Instagram hesabınızda "Profil" seçeneğine dokunun.
  2. Profilinizin ayarlarına girmek için sağ üst köşedeki üç çizgi simgesine dokunun.
  3. "Hesap" seçeneğine dokunun.
  4. "Doğrulama İsteği Gönder" seçeneğine dokunun.
  5. Gerekli bilgileri doldurun ve belgelerinizi yükleyin.
  6. Instagram, doğrulama sürecini tamamladıktan sonra size bir yanıt verecektir.

Instagram mavi tık aboneliği almak için belirli bir takipçi sayısına sahip olmanız gerekmez. Ancak, hesabınızın gerçek ve belirli bir topluluğa hizmet ettiğini gösteren güçlü bir profiliniz olması gerekir.

Instagram mavi tık aboneliği, Instagram hesabınızın daha prestijli ve güvenilir görünmesini sağlar. Ancak, bu işaretin alınması birkaç gün sürer ve Instagram tarafından doğrulama isteğinizin reddedilmesi de mümkündür. Hesabınızın güçlü bir profil oluşturduğunuzdan emin olun. Ayrıca doğru bilgileri sağladığınızdan emin olmak için başvuru sürecini dikkatlice takip edin.

Instagram Mavi Tik Aboneliği İçin Bir Diğer Yöntem İse Aylık Abonelik Yönetimidir, Bunu Nasıl Yapabilirsiniz Gelin Birlikte İnceleyelim;

Mavi Tik Ücreti Ne Kadar?

Mavi Tik ücreti nedir? Meta Verified’e mobil cihaz üzerinden kayıt yaptıranlar mavi tik için aylık 15 dolar, web (masaüstü / tarayıcı) üzerinden kayıt olanlar mavi tik için aylık 12 $ ücret ödeyecek.

Instagram ve Facebook’ta ücretli mavi tik aboneliği yapanlar ayrıca, her ay birkaç yıldız alacak, bu yıldızları ise sosyal medyada influencerlara bahşiş & hediye vermek için kullanabilecekler. Facebook ve Instagram’a aylık ücret ödeyenler, hikayelerde ve Reels videolarında daha farklı çıkartmalara da sahip olacaklar. 

Ücretli Mavi Tik Hangi Ülkelerde Alınabilir?

Şu anda Instagram ve Facebook’un mavi tik satışı sadece Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD’de bulunan kullanıcılara aktif etti. Ancak Avustralya ve Yeni Zelanda'nın yanı sıra ABD'deki ücretli aboneliğe sahip kullanıcılar, uygulamaların bazı yerlerinde şimdilik daha fazla görünürlük elde edemeyecek.

Meta yetkilileri, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki testlerde bazı konularda karışıklık yaşandığı için ABD’ye yayılmayı henüz düşünmediklerini, şu an için araştırmalara devam ettiklerini söyledi. 

Şirket, ücretli abonelik sistemine daha fazla özellikler eklemeye de çalışıyor. Meta, mavi tik satışının da içinde bulunduğu bu güncellemeyi geçtiğimiz aylarda Avustralya ve Yeni Zelanda'da yayına almıştı.

Instagram ve Facebook'un mavi tik satışının ilerleyen dönemlerde Türkiye'de de kullanıma açılmasını bekliyoruz.

INSTAGRAM FACEBOOK Mavi Tik Nasıl Alınır?

 

Facebook ve Instagram'da mavi tik nasıl satın alınır? Meta bu konuda oldukça temkinli davranıyor. Zira şirket, kullanıcılardan sosyal medya profillerindeki fotoğraf ve adla uyumlu resmi kimlik belgesi göstermelerini zorunlu tutuyor. Bu yönüyle Meta’nın uyguladığı tarife Twitter’ın Blue isimli ücretli aboneliğinden daha farklı.

Instagram ve Facebook’ta mavi tik satın alabilme için, 18 yaş yada üzeri olma şartı var. Ayrıca iki faktörlü kimlik doğrulamanın etkinleştirilmiş olmasını da zorunlu tutar. Bununla beraber, Meta Verified’e abone olmak için başvuru yapanların dikkat etmesi gereken bir şey var. Yani onaylanma sürecindeyken profil resminizi, hesap adınızı, kullanıcı adınızı ve doğum tarihinizi değiştirmeniz kesinlikle yasak. Eğer değiştirirseniz doğrulama sürecine sil baştan başlamanız gerekiyor.